Over Mij

OVER MIJ...

Het hebben van een hond of honden is als een maatje! Samen leuke dingen doen. Een liefdevolle verbintenis.

Van huis uit ben ik opgegroeid met Teckels. Hartstikke leuk en eigenwijs. Voor dat ik met de kennel begon in 2015 heb ik een aantal zeer moeilijke honden / herplaatsers een goed thuis gegeven en veel getraind. Dit was soms best pittig.

In 2012 deed zich de mogelijkheid voor om weer een hond in huis te nemen. Daarbij wilde ik een hond die goed bij mijn karakter & de gezinssituatie (gezin met opgroeiende pubers) zou passen. Na een half jaar wachten heb ik Benthe (oerbeppe) gekregen uit de kennel van Amor d'Oro. 

Met Benthe heb ik een hele speciale band opgebouwd in de afgelopen jaren. Qua karakters lijken we sterk op elkaar. Beide lief, aanhankelijk maar ook kopsterk en een eigen wil,

Een dergelijke band gun ik iedere hondenliefhebber. Inmiddels is Benthe de stamhoudster van 3 opvolgende generaties. Dit is echt geweldig.

De kennel bestaat uit drie generaties:
1. Bente - 'oerbeppe ';
   2. Iris - 'mopje';
      3. Noël - 'beertje' &
         4. Mirthe 'troeltje'
meer informatie onder "Mijn Maatjes"

Mijn maatje:

Een tongetje likt aan mijn wang
Bij jou voel ik me niet bang
Je neusje snuffelt aan mijn oor
Mijn liefde voor jou gaat maar door

Je bent mijn beste maatje
Jij bent iemand die heel veel liefde verdient

Alles kan ik jou vertellen
Want jij verteld niks door
Mijn hoofd tegen je vacht 
Mijn handen tegen je oor

Het is liefde tussen mens en dier
Samen maken wij veel plezier

Een goeie Golden Retriever is voor mij een combinatie van Gezondheid en een Fijn Karakter.

Gezondheid wil zeggen dat ik beide ouders ken (vader & moeder) en meestal een aantal generaties terug. Ook ken ik de gezondheidsuitslagen en testen conform de richtlijnen van de Raad van Beheer en Rasvereniging.

Het karakter van een hond vererfd even goed als uw eigen zoon / dochter. Daarbij vind ik het belangrijk dat een hond: sociaal is, leergierig, een gezonde 'will to please' heeft en zacht.


Pups groeien bij mij op midden tussen de andere honden uit de roedel en het gezin. Wat betekend dat ze van jongs af aan leren met andere volwassen honden om te gaan en wennen aan geurtjes en geluidjes wat hoort bij een 'gewoon' druk gezin.


Ik vind het erg belangrijk om een juiste match te zoeken tussen baas en hond op basis van oa. karakter. Daarvoor leren we geïnteresserde pupkopers eerst kennen. Daarna maak ik in samenspraak met mijn man de keuze voor toewijzing. 
Deze toewijzing gebeurt o.h.v. het karakter van de pup. Ik zoek wie uit de groep potentiële nieuwe eigenaren het beste bij een bepaalde pup past. Deze toewijzing vindt meestal plaats zo tussen de 6e en 7e week na de geboorte. Over de keuze tot toewijzing wordt niet onderhandeld. Natuurlijk heeft de pupkoper de laatste stem om hiermee wel of niet akkoord te gaan.


Bij het kopen van een pup komt ook het een en ander aan papierwerk kijken. Hierbij maak ik altijd gebruik van een 'voorlopig koopcontract & voorschot - ca. 25% van de pupprijs' rond de 3e week. Voor het ophalen wordt het volledige bedrag overgemakkt en tijdens het ophalen wordt het 'volledige koopcontract' wederzijds getekend.

Contact


Vindt je het leuk om met mij in contact te komen of heb heb je vragen of opmerkingen mail dan
naar: info@touchofthesun.nl.


Bellen mag natuurlijk ook naar 0516-79 51 38

Bezoekadres: Kornelis Joustrastraat 9, 8426 LG Appelscha